Кінотеатр Жовтень

Сьомий маршрут

1 год 15 хв.

12+

Сеанси

  • 25 травня, сб
Усі формати
  • Усі формати
  • 2D

«Кіноман»

20:00

Альфа
12+
Комедія
Драма

Про фільм

  • Вік:

    12+

  • Оригінальна назва:

  • Режисер:

    Михайло Іллєнко

  • Дата виходу:

    23.05.2024

  • Мова:

    демонструється українською мовою

  • Жанр:

    Комедія, Драма

  • Тривалість:

    1:15

  • Виробництво:

    Україна, 1997р.

  • У головних ролях:

    Вікторія Малекторович, Юрій Євсюков , Галина Сулима, Євген Пашин, Ніна Шаролапова, Богдан Бенюк, Валентин Троцюк, Лариса Недін, Іванна Іллєнко, Микола Боклан

 23 травня о 19:55 запрошуємо на відкриття  фестивалю КИЇВКІНОФЕСТ!

  Церемонія відкриття складатиметься з показів двох фільмів – прем'єри нової оцифрованої копії фільму Михайла Іллєнка «Сьомий маршрут» (1997)  та короткометражної стрічки Надії Парфан «Це побачення» (2023).

Фестиваль відкриватимуть Юлія Антипова, директорка кінотеатру «Жовтень» та Олена Гончарук, Керівниця Музею і двічі переможниця конкурсу на посаду Генерального директора Довженко-Центру. 

Почесні гості показу - режисер фільму «Сьомий маршрут» Михайло Іллєнко та оператор стрічки Юрій Гармаш.

 

 "Сьомий маршрут"

Молода американка приїздить до Києва, щоб зробити подарунок своїй мамі - відзняти на відеокамеру місця, якими вона ходила і звідки ще довго отримувала листи. Відкриваючи для себе місто, іноземна туристка знайомиться з диваком-гідом і потрапляє на загадковий екскурсійний маршрут, присвячений життю і творчості невизнаного поета Данила Притуляка. “Сьомий маршрут”, як його називає гід, пролягатиме через впізнавані столичні вулиці, мальовничі передмістя і навіть Чорнобиль.

 Це освідчення у любові Києву якимось дивом було зняте за часів тотальної кризи в українському кіно 90их. Сценарій написали 14 авторів, серед яких студенти режисерської майстерні Михайла Іллєнка в Інституті ім. Івана Карпенка-Карого.

 Фільм фактично не мав прокатної історії у рік виходу і 27 наступних років не мав якісного оцифрування. Довженко-Центр представляє прем’єру нової копії фільму, оцифрованої з кіноплівки, яка зберігається у колекції нашого Фільмофонду.

 

 "Це побачення"

Драма/Короткий метр, 6хв, 2023р. 

Режисерка - Надія Парфан; Оператор - Денис Мельник; Акторки: Діана Берг, Олена «Тигра».

Це історія про столицю країни, в якій триває повномасштабна війна, але не припиняється життя у всіх його проявах. На світанку по Києву з шаленою швидкістю мчить авто. Коли воно нарешті гальмує, з машини виходить людина у камуфляжі. На неї чекають.

                  _________________________________________________________________

23-26 травня до Дня Києва в кінотеатрі «Жовтень»  проходитиме фестиваль-подорож КИЇВКІНОФЕСТ. Насичена кінопрограма проведе вулицями улюбленого міста в класичних і сучасних фільмах, від 1928 року до сьогодення.

Окрім того, на гостей КИЇВКІНОФЕСТУ очікує Лекторій, Виставка, Ярмарок та Базар-кіноплакатів.  Детальніше в програмі

 

 Співорганізатори  фестивалю КИЇВКІНОФЕСТ - Довженко-Центр та культурно-благодійний захід  НЕречизм.

Інформаційний партнер фестивалю -  Київстар ТБ.