Борщ. Секретний інгредієнт

1 год 20 хв.

0+

Сеанси

  • 22 жовтня, чт
  • 23 жовтня, пт
  • 24 жовтня, сб
  • 25 жовтня, нд
  • 26 жовтня, пн
Усі формати
  • Усі формати
  • 2D

«Класік»

16:20

Альфа
0+
Документальний

Про фільм

  • Вік:

    0+

  • Оригінальна назва:

  • Режисер:

    Дмитро Кочнєв

  • Дата виходу:

    22.10.2020

  • Мова:

    Українська мова

  • Жанр:

    Документальний

  • Тривалість:

    1:20

  • Виробництво:

    Україна

Який український борщ - справжній? На свинині, птиці, яловичині чи може таки на грибах? А як щодо квашеної капусти, а не свіжої і соленого томатного розсолу замість пасти? Буряк варити, запікати чи квасити? Куштували рибний борщ? А з яблуками, сушеними грушками чи чорносливом? - Євген Клопотенко вирушив у мандрівку всією Україною, щоб віднайти секретні інгредієнти головної страви українців. 

 

Тарас Шевченко любив борщ на карасях, а в родині Івана Франка у страву завжди нарізали баклажан. На Полтавщині додають сушені груші, а на Київщині чорнослив. На Галичині колір борщу брунатний, а на Одещині жовтогарячий. Борщ варитиметься високо в Карпатах та на військовій польовій кухні під Бердянськом, в їдальні Чорнобильської АЕС та просто в центрі Ужгорода, в резиденції сучасних художників та в гуцульському селі, у вишуканому львівському ресторані та в хатинці пасічника під кордоном з Білоруссю.

Дивіться також